آثار چشم زخم
علت برخی بیماریها چشم زخم است و درمانهای معمول در مورد این نوع بیماریها بی اثر است و یا اثر پایینی دارد و تنها با دعا باید درمانشان کرد. خیلی از بیماری ها خصوصا بیماری هایی که درمان ندارد ناشی از چشم زخم هستند. غالبا اثر چشم زخم بسیار سریع است و میبینیم که فرد بطور ناگهانی و یک دفعه بیمار می شود و در این حالت اطرافیان آن فرد می فهمند که به خاطر چشم زخم شخص بیمار شده است.
یکی از موارد بیماری های ناشی از چشم زخم، بیماری های خونی است، مثل سرطان خون،کم خونی و… . یا از دیگر موارد می توان لاغری را ذکر کرد، لاغری بیش از اندازه و ضعف در بدن فرد به خاطر چشم زخم می تواند باشد. حتی امکان دارد مرگ های ناگهانی هم به خاطر چشم زخم باشد و همچنین باید گفت بیماری های ناشی از چشم زخم معمولا بیماری سختی می باشد.
چشم زخم در روایات
امام صادق علیه السلام میفرمایند:”چشمزخم حق است، مرد را وارد قبر میکند و شتر را وارد دیگ میکند.”
در روایتی آمده است: “اگر قبرها باز شود خواهید دید که بیشتر مردهها به خاطر چشم زخم است.”
با توجه به این روایت اثر چشمزخم باقی خواهد ماند حتی در خاک.
در روایت دیگری آمده:”چشمزخم حق است و قله کوه را از جا میکند.”
توصیه شده که هرگاه فرد چیزی ببیند نام خدا را بر زبان اورد و ذکر و دعا گوید تا چشم او اثر سوء بر دیگری نگذارد، مانند ماشاءالله گفتن.
درمان چشم زخم طبق روایات
اولین درمان ذکری است از امام صادق علیه السلام که میفرماید: “چشمزخم حق است، ایمن نیستی از چشم خودت بر خودت، و نه از خودت بر دیگری، اگر ترسیدی که کسی (یا خودت) را چشم زخم بزنی، بگو ما شاء الله لا قوه إلا بالله العلی العظیم” این را باید سه مرتبه بگویید. از این روایت معلوم می شود که انسان خودش را هم چشم می زند.
چشم زخم سه مرحله دارد. اول الطفات (توجه)، دوم نگاه کردن و سوم حرف زدن. اگر الطفات و توجه به قلب سرایت کند و شخص آرزو کند که طرف مقابل بطور مثال مالش یا سلامتیاش از بین برود، این میشود حسد، اما اگر نگاهش را تیز کند میشود چشم و وقتی حرف بزند، تاثیر میگذارد.
در روایتی آمده:”مردی درباره چشم زخم از امام رضا علیه السلام پرسید و ایشان فرمودند حق است و باور کن، اگر چشمزخمی به تو رسید دو دست خود را بالا ببر مقابل صورت خود و سوره حمد و توحید و معوذتین(فلق و ناس) را بخوان و روی پیشانی خود مسح کن، همانا نافع است به اذن خدای متعال.”
منبع:
http://www.eslamteb.com